Content er uit laten zien als content. Dat is wat contentdesigners doen. En dat is een vak apart.

Bekijk onze Grand Prix Content Marketing nominaties

Donderdag 16 november stonden we er weer.

Contentdesign Volgens LVB

Contentdesign is de zwakke plek bij veel grote merken. Vaak is lang gesleuteld aan een ijzersterk brand design. Totdat het moment aanbreekt dat het design toegepast moet worden in content. Dan blijkt het vaak nét niet te passen. En als content corporate aanvoelt, verlies je direct relevantie.

Met contentdesign wek je je content tot leven. Hoe? Door te bouwen aan content-identiteiten en slim gebruik te maken van redactionele technieken. Door formats óók visueel te formatteren; niet slechts een beeldlijn neer te zetten, maar echt beeldredactie te voeren. En door altijd op zoek zijn naar díe urgentie, waarmee je de doelgroep in jouw verhaal trekt.

Contentdesign werkt. De doelgroep voelt zich prettig aangesproken en betrokken. Dat blijkt uit reacties, maar ook uit keiharde meetcijfers. Goed contentdesign leidt tot meer impressies, meer clicks en meer relevantie.

Het eerste contactmoment met jouw doelgroep vindt doorgaans plaats in de social timelines. Dáár zien gebruikers een ‘content piece’ voorbij komen. Contentdesign trekt op een prettige manier de aandacht én zorgt in het brein van de consument voor een koppeling met het merk.

Content-identiteit

Onze contentdesigners zoeken continu naar het beste resultaat. Content móet aanvoelen als content en perfect kloppen met het brand design. Wij creëren content-identiteiten voor onze klanten die inspirerend, helpend en redactioneel aanvoelen en toch duidelijk uit de stal van onze klanten komen. Financial Focus van ABN AMRO MeesPierson, de Uitblinkers-contentstrategie van Ziggo Zakelijk, de content look-and-feel van KPMG. Allemaal voorbeelden van geslaagde content-identiteiten.

Producten en services van LVB Contentdesign:

  • Content identiteit
  • Magazines
  • Beeldredactie
  • Datavisualisatie
  • Animatie
  • (interactieve) infographics
  • Social Posts/timeline visuals
  • (interactieve) whitepapers
Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van LVB en onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan hier in!

Blog

Sorry, er zijn geen artikelen gevonden.

Contentmarketing doen we voor

Overtuigd?

Spreekt onze visie je aan en wil je afspreken? Bel met Daan Goote (0613341896). Bij ons of bij jullie? Zeg het maar.