LVB Content Design maakt content gaaf én herkenbaar

Contentdesign is de zwakke plek bij veel grote merken. Vaak is lang gesleuteld aan een ijzersterk brand design. Totdat het moment aanbreekt dat het design toegepast moet worden in content. Dan blijkt het vaak nét niet te passen.

Over contentdesign moet je eigenlijk niet schrijven. Je moet het laten zien. Check ons werk op de Awards- en Cases-pagina om te zien wat we kunnen.

Toch geven we op deze plek graag heel kort een tekstuele uitleg.

Contentdesign is een vak. En LVB Contentdesign profileert zich wereldwijd als voorloper in contentdesign.

De essentie volgens ons: contentdesign slaat de (visuele) brug tussen het merk en de contentgebruiker. Je moet als contentconsument in één oogopslag aanvoelen dat de content gaaf is én je moet weten welk merk de afzender is.

Dat eerste contactmoment vindt doorgaans plaats in de social timelines. Dáár zien gebruikers een ‘content piece’ voorbij komen. Contentdesign trekt op een prettige manier de aandacht én zorgt in het brein van de consument voor een koppeling met het merk.

Onze contentdesigners zoeken continu naar het beste resultaat. Content móet aanvoelen als content en perfect kloppen met het brand design. Wij creëren content-identiteiten voor onze klanten die inspirerend, helpend en redactioneel aanvoelen en toch duidelijk uit de stal van onze klanten komen. Financial Focus van ABN AMRO Mees Pierson, de Uitblinkers-contentstrategie van Ziggo Zakelijk, de content look-and-feel van KPMG. Allemaal voorbeelden van geslaagde content-identiteiten.

Contentdesign werkt. De doelgroep voelt zich prettig aangesproken en betrokken. Dat blijkt uit reacties, maar ook uit keiharde meetcijfers. Goed contentdesign leidt tot meer impressies, meer clicks en meer relevantie.

Welke producten en services levert LVB Contentdesign?

  • Content identiteit
  • Magazines
  • Beeldredactie
  • Datavisualisatie
  • Animatie
  • (interactieve) infographics
  • Social Posts/timeline visuals
  • (interactieve) whitepapers

Check de cases voor voorbeelden. Of bel met Geurt Kreijns, onze contentdesign-voorman: 033 – 4220081