Coronacommunicatie

Coronamaatregelen begrijpelijk maken voor het publiek in de Apeldoornse binnenstad.

ACHTERGROND

2020 staat vooral in teken van het coronavirus. Om het virus onder controle te krijgen en houden, worden er vanuit de overheid diverse maatregelen genomen. De uitdaging is om deze maatregelen op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen bij burgers en zo bewustwording en gedragsverandering te stimuleren.

VRAAG

Ontwikkel diverse visuele uitingen om, in de binnenstad van Apeldoorn, het publiek te wijzen op de geldende coronamaatregelen.

CREATIEF IDEE

Het coronavirus houdt ons in de greep. En dat is alles behalve leuk. Toch is het enorm belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden. Hoe zorg je ervoor dat je communicatie zó vormgeeft, dat het op een positieve manier opvalt én het burgers aanzet tot actie? Door juist in deze tijden een glimlach op iemands gezicht te toveren. Dit hebben we gerealiseerd door in het design gebruik te maken van frisse kleuren én een positieve, pakkende copy. Ons uitgangspunt: niet alleen de maatregelen opsommen, maar ze onderdeel van het straatbeeld maken. Met als resultaat een designmix van bewegwijzering en street art.