De Kindertelefoon – #DeKletskoker op TikTok

Met een kanaal- en contentstrategie voor TikTok in contact komen met de doelgroep.

Achtergrond

Met De Kindertelefoon kunnen jongeren over alles praten. Van verliefdheid tot verwaarlozing en alles daar tussenin. De Kindertelefoon was nog niet actief op TikTok, terwijl hun doelgroep hier in grote mate op aanwezig is.

Vraag

De Kindertelefoon wil graag gebruik maken van TikTok. Ontwikkel een kanaal- en contentstrategie voor De Kindertelefoon op TikTok.

Creatief idee

We ontwikkelden een kanaalstrategie die aansluit op TikTok als kanaal, De Kindertelefoon als merk én natuurlijk de doelgroep. Van het doel van dit kanaal, tot de tone of voice, welke insteek gebruik je voor de content en hoe ga je om met het contact met de doelgroep via dit nieuwe kanaal.

Naast de kanaalstrategie hebben we nagedacht over een contentstrategie voor De Kindertelefoon op TikTok. De boodschap die De Kindertelefoon wil overbrengen is dat je over alles kunt praten. In lijn met deze boodschap ontwikkelden wij het format “De Kletskoker”. Een TikTok-format waarin jongeren met elkaar in gesprek gaan over álles, aan de hand van kaartjes uit de Kletskoker.

Seizoen 1:

In seizoen 1 hebben we De Kletskoker video’s gemaakt binnen een studiosetting. Twee jongeren haalden kaartjes uit De Kletskoker die tussen hen in stond, en ze bespraken de vragen en stellingen met elkaar.

Seizoen 2:

TikTok verandert als kanaal. Vanwege de ongeschreven richtlijnen die het platform hanteert voor goed-scorende content, hebben we het creëren van de content voor seizoen 2 overgelaten aan TikTok-creators zelf: diverse jongeren die affiniteit hebben met het platform en passen bij De Kindertelefoon.

Resultaat

Sinds de start van het kanaal hebben we organisch al meer dan 244.000 views gegenereerd op het kanaal van De Kindertelefoon en zijn we van 0 volgers naar 3.989 gegaan.

RESULTATEN

3.989

VOLGERS

244.253

VIEWS
Sparren over jouw
vraagstuk?

TEAM EMPLOYER BRANDING & RECRUITMENT MARKETING
Sparren over jouw arbeidsmarktvraagstuk? Dat doen we graag! Aarzel niet om ons te bellen of mailen.

 

Anouk Teijema
Social Media adviseur
a.teijema@lvb.nl