Grand Prix Content Marketing 2019 Bekroning Distributie: Gerealiseerde Conversie

Future of IT

Voor wie?

Disciplines

Marketingstrategie
Online marketing
Videomarketing
Content design
Content marketing
PR

Eindproduct

Videoserie
Trendrapport

Wat is er gebeurd?

Vraag

Topicus wil impact maken met behulp van technologie. LVB heeft een contentmarketingstrategie ontwikkeld voor het IT-bedrijf. Met als doel: een ijzersterk merk maken van Topicus.

Oplossing

Dat doe je niet met losse flarden content, maar met een inhoudelijk formats. Een daarvan is de videoserie Future of IT. Hierin bereidt Topicus organisaties voor op veranderingen in de wereld van IT.

De eerst aflevering draait volledig om blockchain. Nederland is weliswaar koploper in de blokchain-technologie maar uit eigen onderzoek blijkt dat veel organisaties worstelen met de toepassing ervan. Daan Dijkhuizen, CEO van Topicus  vertelt welke kansen hij ziet met betrekking tot blockchain en waarom organisaties deze ontwikkeling niet mogen missen. Daarnaast wordt de stand van zaken in Nederland in kaart gebracht. Maar hoe maak je een video over een ingewikkeld onderwerp nou verrassend? De regel luidt: als je iets complex goed uitlegt, moeten je kinderen het ook snappen. Daarom heeft LVB samen met CEO Daan besloten zijn dochter ook een rol te geven in de video.


In de tweede fase van de campagne is een onafhankelijk trendrapport gepubliceerd, met als doel leads genereren. Welke plannen hebben IT-beslissers met blockchain? Hoeveel investeren zij en wat zijn de uitdagingen? De basis voor het trendrapport is een onderzoek, waarvan de resultaten ook een rol in de video kregen.

Resultaat

De doelgroep, IT-beslissers, is getarget via online en social advertising. Daarnaast zijn de opvallendste uitkomsten met een persbericht bij media onder de aandacht gebracht. Deze fase resulteerde in ruim vijftig kwalitatieve leads en aandacht in onder andere Het Financieele Dagblad en Focus on It.

Ook benieuwd naar het trendrapport? Download hem hier!

 

Contact opnemen?
Neem contact met ons op. We praten je graag bij over onze winnende cases en de mogelijkheden voor jouw organisatie.