Meer met energie

Creatief campagneconcept dat MKB-ondernemers inspireert en laat zien welke duurzame oplossingen Vattenfall (en haar partners) biedt om te verduurzamen.

Achtergrond

Fossielvrij leven binnen één generatie. Dat is de missie van Vattenfall. Die missie wordt breeduit uitgedragen, onder consumenten én ondernemers.

Vraag

Ontwikkel een creatief campagneconcept, met als doel MKB-ondernemers te inspireren en er bewust van te maken dat slimme, duurzame oplossingen meerwaarde creëren voor je bedrijf. Laat zien welke oplossingen er zijn en hoe je die oplossingen kunt inzetten voor jouw bedrijf. Zorg er vervolgens voor dat de doelgroep vervolgens ook echt actie gaat ondernemen (en gaat investeren in oplossingen)..

Creatief idee

Ondernemers zijn altijd bezig met… ondernemen. Met de volgende stap. Met vooruitgang. En met: groeien. Ja, ondernemers willen best verduurzamen, maar dan moet het verduurzamen wel iets opleveren. Meer omzet bijvoorbeeld. Of zorgen voor een besparing.

Met de campagne ‘Meer met energie’ ontwikkelden we inspirerende, laagdrempelige en herkenbare content, waarmee we ondernemers handvatten geven om hands-on actie te ondernemen om hun bedrijf te verduurzamen. Met concrete proposities en creatieve oplossingen bewijst Vattenfall aan ondernemers dat zij méér kunnen met energie.

Dit concept vertaalt zich in korte commercials van 15-20 seconden waarin een ondernemer vertelt over de succesvolle oplossingen die hij gebruikt, zonder te vervallen in vraag-antwoord of standaard quotes. De korte commercials worden aangevuld met meer inhoudelijkere case-video’s waarin we dieper ingaan op de oplossingen en andere ondernemers ook echt laten zien wat je zelf kan doen en wat het je vervolgens oplevert. De ondernemers vertellen in de video’s, met aanstekelijk enthousiasme, over hoe zij deze duurzame oplossingen toepasten in hun bedrijf. Deze video’s plaatsten we op landingspagina’s, samen met uitgebreide interviews en factsheets met aanvullende informatie en inspiratie over de belangrijkste proposities. Hier vind je ook antwoorden op vragen als: wat kun je allemaal met energie, en wat levert het je op? Uiteraard wijst alle content door naar de productpagina’s of het contactformulier.