Waarom.

WNF wilde inhoudelijk communiceren rond het thema wildlife crime. Stropers hebben het al jaren voorzien op wilde dieren, vanwege hun huid of slagtanden. Aandacht daarvoor krijgen is een uitdaging. WNF wilde meer doen met videocontent, omdat via video de verhalen beter te vertellen zijn én om nieuwe doelgroepen te bereiken. De concrete vraag: bedenk videocontent over wildlife crime en verbeter het YouTube-kanaal.

Oplossing.

We hebben samen met het WNF het YouTube-kanaal een complete make-over gegeven. Er stonden talloze video’s op, maar vaak wat ongestructureerd en niet altijd even logisch vindbaar. Door met series te gaan werken en te gaan formatteren en programmeren hebben we hele grote stappen kunnen zetten. Op basis van bestaande videocontent over wildlife crime hebben we de serie Wildlife Crime Fighters ontwikkeld. Daarvoor zijn nieuwe beelden geschoten van helden die namens het WNF goed werk verrichten en zijn er beelden gemaakt met ambassadeurs als Freek Vonk en Harm Edens. Ten slotte hebben we actief journalisten en social media-influencers benaderd.

Resultaat.

Met 400.000 views, meer dan10.000 shares en likes en 33 publicaties is de allereerste YouTube-serie een enorm succes. Bijna alle doelstellingen behaald. En het belangrijkste: brede aandacht voor het probleem wildlife crime. Missie geslaagd